top of page

Gümüş Kelebek Tasarımlarından, Kelebekler Hakkında Bilmediklerinize

Bu yazıda, RK925'in özel tasarımlarından olan Gümüş Kelebek Yüzük ve Gümüş Kelebek Kolye ürünlerinden yola çıkarak kelebekler hakkında belki de daha önce duymadığınız ilginç bilgiler aktaracağım.




Dünya genelinde yaklaşık 24.000 türü bulunan kelebeklerin ömürleri, bilinenin aksine 1 gün değil; 2 ila 4 hafta arasında değişebilmektedir. Hatta; bazı türlerin ömürleri 9 aya kadar çıkmaktadır.

Kelebeklerin tat alma duyularının ayaklarında olması ve bu şekilde bitkileri tespit edip beslenmeleri ise kendileri ile ilgili bir diğer şaşırtıcı özelliktir.


Büyüleyici güzellikte olan kelebek kanatlarının ise transparan ve aslında renksiz olduğunu belirtmek, bilmem inandırıcı olur mu? Kanatlar, böceklerin dış iskeletini oluşturan kitin adı verilen protein katmanlarından oluşur. Bu katmanlar; şeffaf, ince bir yapıdadır ve binlerce minik pul ile kaplıdır. Bu pullar ışığı farklı renklerde yansıtarak; kelebeğin, bizi büyüleyen görkemli renklerini ortaya çıkarmaktadır. Yaşlandıklarında ise bu pullar dökülmeye başlar ve kalan boşluklarda şeffaf lekeler oluşmaya başlar.


Kelebeklerin kanatları ile ilgili bir diğer husus ise; bazı türlerin avcılardan korunmak için kanatlarını arkaya doğru katlaması ve bu yolla bulundukları ortamın rengini alarak; düşmanları için görünmez olmalarını sağlamasıdır. Başka kelebekler ise; doğada bulunan parlak böceklerin çoğunun zehirli olduğu algısından istifade ederek, görkemli parlak renklerini ortaya çıkarır ve bu şekilde, zehirli oldukları algısını oluşturarak kendilerini korumaya alırlar.


Kelebekler uçabilmek için 29,4ºC'lik bir vücut ısısına ihtiyaç duyarlar. Vücut ısılarını kontrol edemedikleri için ortam sıcaklığının 12,7 C'nin altında düştüğü durumlarda hareket edemezler ve avcılarından kaçamazlar.


RK925 olarak; kelebek gümüş kolye ve kelebek gümüş yüzük ile zıtlıklar içerisindeki uyumu yakalamayı amaçladım. Kelebeğimin bir kanadı görkemli bir şekilde havalanmışken; diğer kanadı sakin ve pasif bir şekilde durmaktadır. Bir kanadımı görkemli kılan desenleri iken; diğer kanadımın sadelik içerisinde sadece küçük bir taş ile de güzel olabildiğini ifade etmeye çalıştım.

Gümüş kelebeği, sanki konmuşçasına oturttuğum alyans yüzük kolunu, içten bombeli bir şekilde tasarlayarak kullanıcılar için konforlu hale getirmeyi amaçladım. Dış yüzeyinde uygulanan el işçilikli doku ile de; belki de bütün güzelliklerde her zaman bir kusur olabileceğine vurgu yapmaya çalıştım.


İnsanoğlu mükemmel bir varlık olmamakla birlikte; gece ve gündüz gibi birçok zıtlığı kendi içinde barındırmaktadır. Bir insanın tamamen iyi olması mümkün olmadığı gibi, tamamen kötü olması da mümkün değildir. Tamamen güzel olması mümkün olmadığı gibi tamamen çirkin olması da mümkün değildir. Bana göre hayatta önemli olan bu zıtlıklarımıza rağmen kendi uyumumuzu yakalayarak; çevremizin doğal bir parçası olabilmemizdir.

Kelebek tasarımları görmek için http://www.rk925.com/kelebek-tasarimlar sayfamı ziyaret edin

11 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page